Sunday, August 9, 2009

YEAYYYYY...AFDLIN SHAUKI!!!


Filem Terbaik Festival Filem ke-22 jatuh kepada............. PAPADOM!!! Sukanya. Sebagai peminat No 1 Mr.Afdlin, saya memang turut berbangga atas kemenangan beliau.

Selain anugerah utama itu, Papadom turut merangkul 4 anugerah lain termasuk Pelakon Lelaki Terbaik -Afdlin Shauki (YEAY!!), Pelakon Wanita Terbaik - Liyana Jasmay, Cerita Asal Terbaik dan Skor Muzik Terbaik.

Afdlin turut menambah koleksi kemenangan peribadinya apabila sebuah lagi filem arahannya memenangi kategori Filem Komedi Terbaik menerusi Los dan Faun (YEAY!!).

Filem Papadom yang sepatutnya disiarkan tahun lepas bakal berada di pawagam 8 Oktober ini.

Congrats again Afdlin Shauki and team!

*All pics googled.

18 comments:

Cath J said...

Hehehhe.. tahniah afdlin.. my hubby pun peminat no.1 ... ^_^

Real Woman said...

cath j: i dah book no1 so yr hubby no2! Eheheh

Nurhayati said...

sangat puas hati afdlin menang..yeyyy

Real Woman said...

yati: betul betul betul!!

:: || Mrs. Izwan || :: said...

Hmmm teringin nak tgk citer ni. Dah ada high expectation dah neh..

Real Woman said...

mrs izwan: yes mmg tak sabar but b4 that jom gi tgk filem setem dulu! Afdlin and rashidi jd hero! Eheheh

ryann said...

minat jugak minat jugak!!!yeayyy!!

Mrs LVoe said...

sha pun minat. semua cite dia sha tgok. lawak yg bsengaja n x buat2. pnh jumpa dia skali gn wife & anak2 ms mkn kat hotel. he's so friendly.

Real Woman said...

ryann: hidup ryann! Eh hidup afdlin!! Eheheh...

RENDA said...

Hopefully award ni akan membangkitkan semangat Afdlin utk berkarya!

Tp liyana Jasmay??
Erm,I think dia berlakon ok,but singing..erm..erm....erm...

I dont get her msg..
lagu "Aku xpercaya cinta?"
erm..erm..kureng lah dik..

Real Woman said...

mrs lvoe: bestnya!! Sure ambik gambar vass vass punya! Jeles betol coz i tak pernah jumpa dia!! Besar sungguh lembah klang ni!!Huhuhu

:: || Mrs. Izwan || :: said...

i pun penah jumpa afdlin kat klia. Comellll sungguh dia, bolattt. heheheh..

tp like Renda said, Liyana Jasmay? hehehe.. penah dengar dlm radio ada caller cakap, takyah la nyanyi.. berlakon jek! tp tak tau la how's her acting dlm papadom sampai menang. tp i mcm prefer nabila, anak amy menang the award jek, ada attitude sket compared to liyana jasmay mcm sotong .. errr ntah la! IMHO jek. ;)

yeah, setem pun cam menarik ek. but sad la kan, tak dapat lagi tgk citer2 melayu berkualiti from arwah Yasmin Ahmad. Al-Fatihah kat dia. Amin!

Real Woman said...

renda: yup..teruskan berkarya Afdlin..we will always support you and love u! err..boleh ke love? Eheheh. ANyway, liyana jasmay punya acting not bad la for a newcomer kan. First saw her acting dlm Bade Azmi punya movie tapi dah tak ingat tajuk..Castello ke..ntah la lupa. But her singing like u said.."aku tak percaya c.i.n.t.a!" ...ermm..actually catchy jugaklah bila dgr lama-lama! hahaha dont laugh at me!!

Real Woman said...

mrs izwan : yeah actually nabila punya acting pun boleh tahan kan. and Yes...we all will miss Yasmin's movies and ads!

RENDA said...

catchy~~~ bertuah punya RW!!
huhuhuhuh

I siap tukar chanel taw if dj ckp next song is...."Aku......"

Adaa unsur2 tiru Avril lagi..aduss

Real Woman said...

renda: takpe kita harus bg peluang kat bakat2 baru ni menyanyi. Takpe paling lama pun 2 tahun je. Hehehe.

Mimy Hamid said...

beb meleleh tgk SCHA AL YAHYA...cute giler...gamak nya kalau camtu sumpah FAHRIN AHMAD tak cari lain

Real Woman said...

hahaha elok la tu...mak tk suka linda onn!!!

Blog Widget by LinkWithin