Wednesday, August 19, 2009

High heels??? Think again!


Entry pasal high heels Victoria Beckham hari tu, mendapat pelbagai reaksi. Itu pendapat masing-masing la kan...no harm done. Tapi semalam Mama Atiq tanya kenapa tak tunjukkan saja gambar kaki Victoria Beckham yang dah buruk tu disebabkan pakai kasut tumit tinggi banyak sangat?

Apa lagi, balik rumah terus google cari gambar kaki dia.....hmmm tak jumpa lah pulak. Tapi, nak share dengan you all semua graphics kat bawah ni, yang tunjuk akibat pakai kasut tumit tinggi. Mungkin ramai yang dah tahu dan mungkin ada yang tak tahu...so let's share this together ok?


Benda BUNION ni la yang si Victoria Beckham tengah suffer. Tapi masih tak serik-serik nak pakai high-heels. Takpe... janji stylo, sakit belakang kira!


Last but not least, Please go here for more info on Why High-Heeled shoes are BAD for the Body!

Till then, Adios...

13 comments:

Mimy Hamid said...

bahaya tul..isk kang ada i komen termakan tuan lak mcm hari tu...hahahaha...apapun high heels ni kasi stylo mylo la..rasa cam kondifen je bila jalan tu..hati2 jgn mcm i..kan sudah tergolek dog..wakakaka

:: || Mrs. Izwan || :: said...

Mimy lagiiiiii.. mesti mimy orang pertama. I jeles tauuuu!! :p

neway, saya setuju ngan mimy, ntah naper bila kita pakai heels ni rasa macam confident lebey sket. tapi ngeri ah tgk bunion tuh. dah macam nama bunian lak hihihihi

Real Woman said...

mimy: hahaha hati2 dgn komen anda nanti jadik lagi mcm hari tu!! mmg la pakai heels ni buat kaki kita nampak panjang and tirus..and konon mcm kaki model pun ada jugak la *berangan sorang2* tapi dont over do it dah la kan.

Real Woman said...

mrs izwan: takpe top 3 commentor kira vasvasss la tu! ehh kalau bunian elok lagi dari bunion niii!! eheheheh

Niza @ Anis said...

aaaaaa ok.yes,sometime nk cantik nye psl,sggup menseksa diri sendri ! LOL

atleast while reading this,ade sket timbul rase keinsafan!eheheh :D

Real Woman said...

anis: eheheheh...me too!

Cath J said...

Duh...aduh.... sebenarnya tauuu apa akibatnya.... tapi.... NAK jugakkk pakai... T_T (Sib baik...aku hsewife je, kira pakai jarang2 lah ;-p)

Nurhayati said...

ooo tu macam, tau tak elok pakai tinggi sangat.. tapi tak le tau sedetail camni.. gud2x info.

hmm nasib pun i tak pakai kasut tinggi ni.. hihi

takat ni pakai ballerina/snickers pun rasa confident jua =)

masing2kan.. lain orang lain citarasanye.. yang penting kita selesa bila pakai.

iEfa said...

agreed with others..pakai heels akan lebey cofident..huhuhu cam otomatik jln tuh caantek...cube pakai sliparr...sure kelepek2...hihih

huhuh tp tuh laa sungguh merbahayaa :(

Real Woman said...

cath j: jarang pakai ok kot! hehehe. me too!

Real Woman said...

nurhayati: true..ada org memang selesa bertumit tinggi. bila pakai flats terus tak tahu nak jalan.

Real Woman said...

iefa: mmg rasa lawa je kan bila pakai heels ni...tiba2 tambah cnfidence 200%! eheheh tapi tu la kan..ada keburukannya pulak! hmmm

irenedahayu said...

info yang berguna... memang pun, ayu kalo pakai kasut 3inci mesti sakit kat urat tapak kaki, sekarang ni paling tinggi pun 2 inci jer...

Blog Widget by LinkWithin