Tuesday, August 25, 2009

Mana Miss Universe Malaysia??

Seperti yang dijangka Miss Universe 2009 jatuh kepada....BUKAN MALAYSIA! Venezuela yang menang......lagi, last year pun diorang menang jugak! No...... sebenarnya i bukan minat sangat tengok Miss-miss ni, cuma suka tengok negara mana yang menang and tengok 'champion'nya.


So here's the Winner....Miss Stefania Fernandez of Venezuela. Baru berumur 18 tahun. It is the first Back to Back wins for the same country in the history of Miss Universe. 2nd place Miss Dominican Republic and 3rd goes to Miss Kosovo. Balik-balik negara-negara ni jugak yang menang. Tapi belah Asia ni, rasanya Miss Japan ke Miss China pernah menang kan? Hmm...bila lah agaknya Miss Malaysia nak menang? At least masuk Final Top Ten pun jadilah. Macam dulu Lina Teoh pernah masuk Top Ten kan for Miss World tak silap? Bangga la sekejap. Itupun orang kata dia masuk sebab salah sorang juri tu, boyfriend dia! Ishh...macam-macam la!


Ini ialah Miss Thailand, Chutima Durongdej ,23 - she won the Miss Photogenic title! Ok lah tu, ada jugak orang Asean menang.


Dulu i pernah dengar yang kat Venezuela ada sekolah khas untuk latih remaja-remaja perempuan diorang untuk jadi Beauty Pagaent. Siap diorang ajar cara berjalan yang betul, cara jawab soalan, grooming, diet bla bla bla...Perghh...mana tak asyik diorang je yang menang. Elok kat Malaysia pun kena ada sekolah macam tu kan? Eheheh. Ada 'BERANN' nak join ini sekolah??

Dan inilah wakil Malaysia Joannabelle Ng, 21. OK whatttt?

Mungkin satu hari nanti, nama Malaysia juga akan turut gah di persada pentas Ratu Cantik Dunia. Mana tahu. Yang penting harapan tu perlu ada, baru usaha akan selari! Eleh....kadang yang dok menang tu pun bukannya cantik mana pun. Entah apa yang juri tu cari dan nampak dalam Winner tu! Mungkin kebijaksanaan? Personaliti? Warmth? Malaysia pun BOLEH!

Till then, Adios...


22 comments:

calla_lily said...

I watched this too after they picked the top 15, so I didn't catch how Miss Malaysia graced the catwalk..
Anyway, if I'm not mistaken Miss China won Miss Congeniality, another Asian :)

Mimy Hamid said...

beb tak silap last year deborah henru top 10 gak kan..dia pun lawa gak unik mukanya..kalau dah miss apa pun selalu venezuela, india, pendek kata america latin la conquer..

Real Woman said...

calla: true Miss China won the Miss Congeniality. Tapi i prefer it if org Asean yang menang. Miss Indonesia pun lawa kan. But I didnt watch the show so i really dont know how they performed. hmm..

Real Woman said...

deborah henry Top Ten ke? Wah terer jugaklah minah tu ye. SHe's pretty la...actually ramai jugak wakil msia lawa2 cuma susah betul nak menang. Mcm u ckp la balik2 Latino menang. And Miss USA pun kira mcm wajib je masuk Final padahal kadang2 muka ntah apa2!

honeylanz said...

hi. cantik dah hak miss malaysia tuh!

Nurhayati said...

semua cantik2 belaka.. tapi tak tgk pun huhuhu

Real Woman said...

honeylanz: cantik..tapi tak puas hati tak menang nih!

Real Woman said...

nurhayati: i pun tak tgk...tgk dlm berita je!

aina said...

i stuju dgn u, kekadang yg menang tu tak cantik mane pon, tang mane yang derang nengok tak taw la...iq terlebih kot...hehe

iEfa said...

cube kasi melayu masuk..takpon chindian..sure mesia menang..muke pan asiaa betul2 ni cun2 sikit =D ihihihhi

MommyCT said...

isk lawonyeeeee ms venezuale ni.
I penah tgh kat dokumentari kat astro tak ingat chanel mana, pasal sekolah beauty pagent tu..mmg betul ada.

zailamohamad said...

Bukan ke ade kajian mengatakan yang orang Amerika latin especially Brazillian adalah yang tertinggi dalam ranking suka melakukan plastic surgery..hermm..i wonder barangan diorang tu ori ker?? Hihihihi..tapi sudah semestinya originalkan..kalo tak, manerlah nak layak masuk Miss Universe;p

Lady of Leisure said...

true kat veezuela mmg ada macam skolah khas untuk ajar depa ni.. kadang tu menang bukan sbb lawo jer kan, tapi cara bercakap, dsb..
tapi yg malaysia nyer tu sangat ok la kan.. lawa..

Real Woman said...

aina: yea mungkin diorang tgk iq kot. Or maybe pakej la.

Real Woman said...

iefa: hmm rasanya melayu bnyk yg lawa jugak tapi dah tak boleh la coz kena pakai swimsuit semua.

Real Woman said...

mommyct: tu la apa kata sekolah tu buat kat msia. Tapi mesti org ramai tak agree kata tak berfaedah.

Real Woman said...

zaila: yea latino ni bnyk yg tak ori dah. Tapi for ratu cantik ni i thnk semua kena asli la. If not kena disqualify kot. I rasa la.

Real Woman said...

lol: tu la msia punya ok apa kan. Takde rejeki la kot. Ke tak cukup ketinggian. Entahlah apa kriteria yg diorang cr kan.

Cath J said...

Oh yes lah... lawa jugak lah Msia finalist... ^_^

Real Woman said...

cath : lawa..tapi mungkin tak cukup ketinggian kot.

jane_doe3328 said...

kalaulah saya yang masuk, entah rank ke berapalah gamaknya :D

Real Woman said...

jane: hahahah...u ni kan..

Blog Widget by LinkWithin