Tuesday, August 18, 2009

Louis Vuitton Irene Bag


At first, I thought this bag called IRENE from the Louis Vuitton Fall/Winter 2009-2010 Collection is nothing but another 'joke'. Tapi bila dah lama-lama tengok..cantik pulak. It is quite big and has 3 compartments, so you won't mix things up in your bag. I quite like the pleating detail given to the bag. Makes it look soft and feminine. The bag comes in the classic monogram canvas and has a metallic leather trim (comes in suede as well-pictured below). It has microfiber lining (inside), golden brass pieces and bottom studs to protect the bag.


But somehow...I still feel that there's something not right about the way the handles look like. Macam kelakar pun ada.*Sila rujuk gambar di bawah* Kenapa tiba-tiba benda empat segi tu tercacak keluar macam tu kan?? Kalau handle dia terus join kat bag, mungkin nampak lebih elok. Or is it just me yang tak tahu nak menilai 'hasil seni'? Seni ke??


And gambar-gambar Madonna ni la yang buat beg yang 'tak la lawa mana pun' ni....nampak sungguh cun! Harga pun sungguh cun jugak. Maklumlah seasonal items! Kat UK it goes for around 1,500 pound for the monogram canvas dan kat Malaysia tak tahulah, mungkin nak dekat RM9k kot *sorry tengah mode malas nak check harga sebenar*.


Nampak sungguh cantik dan muda 'Material Girl' ni kat dalam Ad ni walaupun umur dah cecah 50 tahun!


*All pics googled

14 comments:

Mimy Hamid said...

madonna ke tu ..ku bikin kan barbie doll..teknik oo teknik

Anonymous said...

what IRENE pulak??? No No No No!!! hehehe ingat bulan Merdeka beli lah barangan buatan Malaysia..Lain la kalau barang2 memang xde buatan Malaysia mcm barang2 golf kan? hehehe

Real Woman said...

mimi: oh yesss mmg teknik!! muka gebu semacam mcm china doll je!! tapi mmg lawa..kat sini studio mana boleh transform muka i jadi mcm ni eh? heheehe

Real Woman said...

anon: wah wah cik anon kita ni!! ermm kalau ada LV made in malaysia i beli skrg jugak!! eheheheh

MommyCT said...

Ada member beli yg rupa agak mcm ni kat Korea last month...bezanya string tu kat belah tepi la..handle nampak sama..

:: || Mrs. Izwan || :: said...

uihhh madonna ke tu? cam tak caya je aiiii.seriously???? tak percaya tak percaya.. nampak sangat photo editing heheh *ayat dengki*

btw, ini bukan barangan buatan malaysia kan? :p hehehehehe *jahattt kannn aiiiii*

Real Woman said...

mommy ct: handle belah tepi..beg lain kot. tapi lawa la kan beg ni.

Real Woman said...

mrs izwan: u rasa kalau tak disebabkan editing, dia boleh nampak mcm umur 20 kee?? eheheh *kes dengki gak* and no..made in msia belum ada lagi la..tapi made in china and korea dah ada bnyk kat msia ni!! eheheh

snowiffy said...

babe, u dont nd gd studio fr d perfect pix. cari graphic artist yg baik pun kasi touch up pix u pun sudah gorjes! i pun suke si irene ni but x mampu lor. sini arnd 10k+mahal nk mamp*s. smua naik harga!!

Real Woman said...

snowiffy: but i thnk u need a good lightng in a good studio too la! And not to forget a really good cameraman who knows which angle of u looks best! Then comes the editor nk touchup2 kedutan di muka or eyebag ke. Anyway 10k for a canvas bag mengarut la kan!

Nurhayati said...

cantikkknye.. kalau la byk duit.

iEfa said...

sgt lawa beg nyer...tp haah biler closeup handle tuh tk lawan...tp sgtnyerr berangan tibe2 org hadiah kan beg LV...wink wiwnkkk

Real Woman said...

yati: kalau bnyk duit..akan ku beli satu kedai LV itu!! eeheheh

Real Woman said...

iefa: oh yess...alangkah bestnya kalau tiba2 ada yang nak hadiah beg LV kan?kan? kalau bukan LV, brand lain pun tak kisahlah kan! eheheh

Blog Widget by LinkWithin