Tuesday, August 25, 2009

Upah potong rambut Sultan Brunei RM86,497!!!!


Waahh...sangat BEST!

Itulah untungnya kalau jadi favourite hairstylist kepada salah sorang manusia terkaya di dunia dengan kekayaan bernilai RM69.15billion!

Khabarnya, Sultan Brunei telah menerbangkan tukang gunting rambut favourite nya tu dari London menaiki Singapore Airlines dan diberi 'suite' khas dalam flight tu sebab takut kena jangkitan H1N1 pulak si tukang gunting tu kang.

Sultan Hassanal Bolkiah

Tukang gunting bernama Ken Modestou ni dah menggunting rambut Sultan Brunei selama 16 tahun. Setianya. Mana tak setia...kalau setiap kali Sultan nak trim rambut (every 3-4 weeks), Ken akan diterbangkan dari London dengan tiket first class, bilik penginapan yang vadevass selama 3-4 hari, makanan mewah... dan bila dia nak balik, Sultan akan memberinya satu sampul surat yang tebal berisi duit CASH yang beribu-riban!!! Yang bestnya, kat kedai gunting rambut Si Ken ni kat Mayfair,London.... caj trimming rambut cuma dalam RM170, tapi bila pergi Brunei dapat beribu-ribu!! Mak aii... rasanya kalau Sultan Brunei keluar perbelanjaan dalam RM20 ribu sekali trim pun, mesti dia terhegeh-hegeh datang jugak kan?? Tak payahlah nak bazir sampai RM80 ribu! *Ampun Tuanku*

Hmmm.... so you all ada rasa macam nak tukar kerjaya tak lepas ni? Eheheh...

30 comments:

Lady of Leisure said...

mak aiiiiiiiiiiiiii..
(itu jer yg mampu ku katakan)

:D hehe

Mimy Hamid said...

ada keje kosong tak utk sultan brunei?? tukang sapu rambut bersepah di lantai pun jadik le..kaya japp

:: vErde+hAzizi :: said...

heheheh i think that 85k tue inclusive for all kot...the jet charges + his hotel stay + his service + etc la kot...n its in pound thats y convert jd baban beriban...
tp mmg mewah laaaaaaaa...
sweeney tod takmo mintak tlg potong kan rambut tuanku? :D

aina said...

wallawehhhh!!! syoknye jadi tukang gunting tu. 86,497 tu!!!

Niza @ Anis said...

aaaaa!!kayeeenyeee!!sanggup immediately switch profession jap!dpt collect few hundrend thousand,pun jadiklaaa.ngeeee =D

MommyCT said...

Uihhhh byknye duit. redho aje nak bg encem ye...encem ke??? hihik

snowiffy said...

tukang gunting dpt treatment camtu sekali! tukang kebun dia dpt brapa byk pulak babe?!?!?...harus buat research tu

lady of leisure said...

masya Allah. pakcik kayo!!! tapi perasan tak Sultan Bolkiah dah 20 tahun tak beruban? mesti mr ken kasi dye jugak kan bukan setakat gunting and trim aje? i rasa ribu-riban tu supaya dia tak bocor rahsia sebenarnya ram but sultan kaler apa.... kan?

Real Woman said...

lol: hahaha :D

Real Woman said...

mimy: hahaha betol tu beb. Setahun je keje pas tu berenti sbb dah kaya!

Real Woman said...

verde: mmg la inclusive of everythng rm86k tu! And dah jadi record pun duit paling bnyk dilabur utk potong rambut! Even kalau dia keluarkan rm20k inclusive of everythng to cut hair pun dah mahal. In pound its 15000pounds spent on ken, and in real life that guy is getting 30pounds only for hair trimming!

Real Woman said...

aina: mmg best! Dahlah every 3-4weeks sekali dia dtg! Bahagia. Eheheh

Real Woman said...

anis: yea i pun sanggup jadi that ken guy tapi tak tahu potong rambut!!! Huhuhuhu

Real Woman said...

mommyct: untuk yg berumur 63tahun...hensem hensem!! Eheheh

Real Woman said...

snowiffy: hahaha nanti i research kan!

Real Woman said...

lol: betol la beb. Mesti mr ken guna dye yg power punya! Rambut pun maintain je lebat. Lebat ke? Ok lah tu.

:: || Mrs. Izwan || :: said...

hamboiiiiiiiii! gitu jek potongnye? bukan berstyle2 pun.hmm hmmm hmmmm

real woman said...

mrs izwan: tulah pasal kalau rambut wife dia ke boleh la faham. Ni rambut dia yang pendek itu. Hmm...

uMmI said...

ya ampun mahal tu....kalau i jadi tukang cukur misai pun jadila...mesti dia bayar half...40k...

razifembi said...

80 k mcm 80 sen jerr ...

Along said...

agak melampau, when u think of all those hungry people in the world...tapi ni kes he has more money than he knows what to do with, lantak dia la..ntah2, dia dah bagi ke charity berbillion2..kita mana tau...but still!!
Along nak gunting rambut RM20 pun pikir 10 kali...nak carik jugak yang RM10 kalau bleh..hehehe..

AnaMatronic said...

daripada spend duit banyak tu selama 16 tahun,naperlah sultan brunei yang handsome tu tak bawak jer ken modestou tu pindah ke brunei, binakan rumah dan kenenkan sekali dengan perempuan brunei? ish ish....
i rasa bayaran yang ken terima dari sultan pun sudah cukup untuk buat dia tutup kedai.
i love reading your blog btw.sangat entertaining! :-)

Real Woman said...

ummi: hahahah kelakar la u ni ummi! Betul la mungkin dia byr half..tapi i rasa si ken tu mesti pakej trim rambut dgn trim jambang misau semua la tu agaknya! eheheh

Real Woman said...

razifembi: lebih kurang 80ringgit kot bagi dia! eheheh

Real Woman said...

along: i'm sure he has done the charity part..but still duit berlebih-lebih lagi! tu yg tak tahu nak guna ikut mana tu!! arghhh...bagi kat i je lah! eheheh

Real Woman said...

anamatronic: hi! thanks for reading my humble blog..tapi betul saranan u tu! elok dia beli terus si ken tu kan letak kat Brunei..haa mesti si ken tu tak menolak!

Shopaholic Mama said...

Wah... easy money - keje senang tu!

No need to perm rebond set rambut segala! I also want this job leh!

Real Woman said...

shoppa mama: hahaha me too want da job! But no skill wo... Silap2 potong rambut dia, kita yg kena potong!

Abang Putra said...

Lepas ni mungkin ramai yang nak bertukar kerjaya sebagai tukang gunting pulak agaknya...

Real Woman said...

abang putra: bukan sebarang tukang gunting tau...kalau tukang gunting biasa2 ni mesti ramai yg tak nak! eheheh

Blog Widget by LinkWithin