Tuesday, August 11, 2009

Cupcakes yang SEDAP tapi MAHAL dan KECIK!!


Weekend lepas entah macamana, boleh pulak Mr Nik ajak pergi Wondermilk sebab dia teringin nak makan Cupcakes diorang yang famous tu. Apa kes tiba-tiba teringin nak makan manis-manis ni??? Bukan ke you anti benda-benda manis ni? *musykil* Tapi ikut je, since dah alang-alang nak makan kat area Damansara.

Masuk je kedai, terus terperasan rupanya dah makin besar kedai ni. Bergerak ke kaunter kek nak check harga.... RM4.50 per cupcake (!!!) (bukan dulu RM4 ke?). Hmm....bukan apa, bagi saya Cuppies Wondermilk ni memang sangat sedap, cuma saiz nya sangatlah kecik untuk harganya yang sangatlah mahal. Ye lah, untuk saiz petite tu, harus makan 3 biji sorang baru cukup *buruk lantak*. Untuk satu family? Darab je lah sendiri. Dah try dah nak buat sendiri cupcakes ala-ala Wondermilk, tapi tak jadi! :(

We picked the Vanilla, Tiramisu, Choc Chip and Oreo's Cuppies


I think what made Wondermilk different from other cupcakes around, is the cream topping. Tak tahu nak explain macamana, but to me it's not buttery, not too sweet and smells goood! Lagi satu, diorang punya design sweet sangat-sangat...macam kat bawah ni...

Tak sampai hati nak makan kek macam ni! Elok buat display atas meja je kan....(This pic from Wondermilk's website)


Till then, Adios...

22 comments:

jellyna said...

ai pon tak penah dpt p makan wondermilk ni, selalu order kat member opis ni jer, dia pon wat cuppies gak, tp design i suh dia tiru wondermilk nye design, ehehehe, tak dpt wondermilk, design cam wondermilk pon jadi lah~

Real Woman said...

jellyna: hahah..design boleh copy tapi rasa cream dia tu susah nak copy!! huhuhu

[purple_clouds] said...

hehe btul tu.. mahal tapi kita masuk gak kedai tu makan...:P tu la da, kalau dah sedap and bagus org ttp akan dtg gak...

i agree with u designs dia mashAllah, so lawa! maca buat pakai mesin jer kan... i think its just a perfect cupcake... rupa ada, rasa pun ada.

Real Woman said...

Purple : true! Nak copy design diapun rasanya mcm susahnya nak ikut!! eheheh. But i guess once in a while boleh la nak eat wondermilk ni..kalau selalu..err..obese nanti!(padahal mahal punya pasal!)

Shopaholic Mama said...

the price lebih kurang lah.. here its abt S$3++,

I prefer normal cakes, coz tak rasa sayang bila nak makan compared to cupcakes yg cute cute!

:: || Mrs. Izwan || :: said...

*drooling* dah lama tak makan wondermilk. errr anda telah membuatkan saya mengidam *mana lah tak obese :p*

MiszMama@Haslinda said...

sedapnye..tak penah makan n tak penah tau ade kedai cupcake ni..tak baik tau!buat org teringinnnn..huhuhu.mesti nak kene pegi carik ni!

Real Woman said...

shoppa mama: s$3 kalau in ringgit nak dkt rm8! Mmg confrm tak beli. Eheheh . But true la cupcakes yg lawa2 ni mmg sayang nk makan kan.

Real Woman said...

mrs izwan: sekali sekala makan ok. Kalau tak makan nanti rugi hidup ni! Hehehe

Real Woman said...

misz mama: mesti kena carik kat area damansara uptown.

CuTeMiUt78 said...

rm 4.50 per cup cake.. eemmmm blh tahan mahal gak la.. tapi berbaloi klu sedap n nice..

Real Woman said...

cutemiut: memang sedap..tapi kecik sangat la kek dia untuk harga rm4.50!

Mrs LVoe said...

ever year sha order from wondermilk. i like the topping sbb x sweet sgt. just nice for us.

Real Woman said...

mrs lvoe: wah bestnya every year order! Mesti utk special occasion tu!

jane_doe3328 said...

suka yang mini ker petite tu sebab kecit² jer...and tak manis sangat kan :)

Real Woman said...

jane : yes betul! tapi mahal kan..dont u think so!

jane_doe3328 said...

mahal & sedap takpe. bila mahal ta[i tak sedappp...wah, rasa cam nak terbalikkan meja kat kedai tersebot :p

Real Woman said...

jane: wahh...sangat garang ini orang rupanya ye!! eheheh

Lovely Mommy... said...

eheheh... yeah true, they have cake designer sbb tu cantik2 kek dia. mmg mahal. i also get orders to copy their designs ehehehhe... and yes da frosting ader rasa mcm sandy sikit kan? unique...

Real Woman said...

lovely mommy: yes thats the word 'sandy'!! Mmg unique kan. My friend kata boleh try cr resepi dia fr wilton.

SOHO Mama said...

Ramai yg buat cupcakes skrg kan. I dont bake..so beli je ha haa..! Cupcakes ni I suka design yg simple2..sebab nanti akan ngap jugak. Yg penting the cake must taste good, right :)

Real Woman said...

soho mama: right!! but the taste of this wondermilk mmg sedap..plus design dia cantik2! that's why mahal kan.

Blog Widget by LinkWithin