Thursday, August 20, 2009

Gelak Sorang-sorang...

Tengah kemas-kemas almari, susun CD-CD...tiba-tiba tergelak sorang-sorang tengok koleksi CD zaman 'muda-muda' dulu! *hahahahah*

Kira macam sentimental value la koleksi ni sebab beli dengan duit poket sendiri. Sanggup ikat perut kumpul duit sekolah nak beli CD punya pasal (tanpa pengetahuan mak!).

Antara yang pernah dibeli........

1. TAKE THAT (yang umur seangkatan denganku kalau tak minat Take That maknanya kurang normal la tu! *eheheh*)

2. EAST 17 (tak tahu pasal apa bazir duit beli CD diorang ni!!Sekarang baru nak fikir!)

3. PJ & DUNCAN (entah macamana la boleh minat kat 2 orang ni!)

4. SPICE GIRLS (wooohooo...sampai sekarang boleh layan lagi lagu-lagu diorang ni..BEST!)
(WAHH...so British la I dulu! Nanti....tak habis lagik...)

5. ZIANA ZAIN!! (nak cuba angkat kening macam dia tapi sampai hari ni tak boleh...)
6. ANUAR ZAIN (suka sangat kat lagu-lagu mamat ni!)
(conform I ni peminat anak Pak Zain kan!)

7. Kumpulan SLAM (perghh... jiwang dulu beb dengar suara Zamani!)

8. MICHAEL LEARNS TO ROCK (kena gelak dengan hubby pasal pernah minat group ni!)

9. NEW KIDS ON THE BLOCK (jangan sesapa kutuk pasal group ni! Siap tampal poster kat bilik sampai mak I marah kata malaikat tak masuk bilik!! Eheheh)

10. TOMMY PAGE (pun kena gelak dengan hubby..dia kata tak pernah dengar nama mamat ni! Eh...popular la dia ni dolu-dolu! Muka pun ala-ala jambu jugak la.)

11. ...aiseyman Kumpulan GERSANG pun ada la.....tapi kaset la...kaset pun dah sampai ke mana pun tak tahulah! *minat kat ACIS sebenarnya dulu - ahaks*

12. OASIS (eheheh..dulu ada unsur-unsur ke-alternative-an sikit. Sekarang tak dah! Pening!)

13. BEATLES (I loikeee!)

14. Aiyo...Koleksi Karaoke Lagu-lagu Siti Nurhaliza pun ada? Errr...ni sapa yang beli pulak ni??

Tapi kini, Koleksi-koleksi CD ku banyak terarah ke negara seberang! Selak kiri, kanan, atas, bawah semua CD lagu-lagu Indon! Kalau pergi Jakarta, tak sah kalau balik tanpa 3 kilo CD! To me, their songs are very soothing, they have beautiful lyrics, suara diorang yang sangat sedap dan sebutan yang tak mengada-ngada (macam penyanyi kita sebut 'satu' pun jadi 'shatu'...konon macam Mat Salleh la. Tapi bukanlah semua!)

So sekian buat seketika commercial break.....nak gi sambung kemas rumah! Eheheheh....

17 comments:

jellyna said...

eii, ai pon minat slam, spice girls, oasis dedulu, tp skang pon still minat gak lagi, lalala

Mimy Hamid said...

take that i layan, spice girls wajibbb sampai tergoyang dgr wannabe tuhhh...slam tu tak tahan ngetop dulu..kembali merindu bebeh

MiszMama@Haslinda said...

semua yang di atas tu semua my peveret dolu2..yang paling best slam! sampai jatuh cinta dengan zamani..MLTR pun..semualah!

iEfa said...

minat giler spice gurl..kt sekolah dulu geng spice gurl siap...hahah pastuh ader prefume impulse tuh cover dier spice gurl..best giler...

ayakk mnat slam ker :p

micheal learn to roack k per :p

Cath J said...

Amboi2.. boleh di kata kan memang semua nya kumpulan yg hit2 di zaman itu hehehehhe....

jane_doe3328 said...

last year take that ader wat reunion concert kan? besttt!!!

Real Woman said...

jellyna: i minat spice girls je skrg..tapi kalau terdengar lagu oasis kat radio..terimbau jugak kenangan lalu....chewah!

Real Woman said...

mimy: wahhh...u pun layan slam ke babe!! eheheh...cayalah!

Real Woman said...

misz mama: i jatuh cintan dgn suara zamani je..orgnya kureng sikit la! eheheh *peace*

Real Woman said...

IEFA: kira spice girls tu classic la kan! sayang diorang break-up bila baru nak masuk America! kalau tak sure lagi vadevass!

Real Woman said...

cath j: yeah betul..nasib ada jugak yg sehati sejiwa dgn i! ingat i sorang je..eheheh

Real Woman said...

jane: yup...ada reunion..tapi macam kelakar semua dah 'tua' kan! eheheh...u cuba bayangkan KRU nyanyi balik lagu2 rap diorang sekarang ni...sure kelakar kan!

zailamohamad said...

Yap, Zaila pon minat Spice Girl..best kan lagu2 diorang tu..

ryann said...

aiiyark...minat gersang ko!!(minat jugak huhaha).4u2c terlupa letak ke.

Real Woman said...

ryann: MINAT JUGAK 4U2C tapi wa tak pernah beli cd diorang la!! feminin pun layanz gak dulu. eheheh

[purple_clouds] said...

nkotb terbaik!!

best je zaman2 kita membesar ada byk group yang boleh dibanggakan.. eheh

Real Woman said...

purple: yezzar...nkotb the best!! and Joe mcintyre the most hensem! eheheh..jordan knight pun!

Blog Widget by LinkWithin