Thursday, July 30, 2009

Alahaii...KFC Cheezy Chickaroni


Memang dasar pantang ada benda baru mesti nak cuba! Dan yang terbaru Chickaroni dari KFC ni.

Tengok iklan kat TV dan majalah bukan main lagi selera! Biasalah, nama pun iklan kan. Sapa suruh 'terkena'. *prrfhh* Nak kata tak sedap langsung tu, tak lah. Cuma amatlah biasa-biasa saja rasanya. Bagi saya, makaroninya lembik sikit (mungkin dah berkuap sebab tertutup dalam tupperware tu lama sangat), Chicken Ball nya ada 4 ketul saja dan saiz agak kecil (adakah chicken ball itu melalui proses pengecutan kerana terlebih time rebus?) dan cheese yang digunakan adalah yang sama digunakan untuk Cheezy Wedges.

Kesimpulannya, bagi mereka yang memang pakar memasak macam Mama Atiq and Sue for example, conform sebelah mata pun tak pandang Chickaroon ni! Eheheheh...dan bagi yang tak berapa pandai memasak macam Yours Truly...erm...rasanya still can do better than the KFC one! (Wahh....haruss jangan menyerah kalah!) Dan kepada yang nak merasa sendiri 'kehebatan' penangan Chickaroni sehingga menjilat jari ni...Silakan! Till then..Adios..

9 comments:

syahadah said...

orang kata mmg tak best..dah e sikit..tp mmg nak try jugak..tk cuba tak tahu..
Cheezy Wedges tu mmg hidangan wajib..amboi lapar terus

jellyna said...

memang tersangat laaa tak best nye.
indah gambar dari rupa~

Real Woman said...

syahadah : betul tu. tak cuba tak tahu...dah cuba menyesal pun ada! hehehe

Real Woman said...

jellyna: hahaha indah gambar dari rupa! tersangatlah tepatnya!!

Cath J said...

I will stick ngan ayam2 nyer je...hahaahha...

Real Woman said...

cath J : true me too! tapi itupun yang Spicy recipe yang baru-baru ni pun not so nice kan..nasib baik dia dah keluarkan balik the original hot n spicy chicken kan.

jane_doe3328 said...

Yang ini okeh lagi tau. sampai skrg my brain takley terima yang dowang wat nasi lemak wrapped tuh. saper punya idea bongok lah itu. esh esh esh

SOHO Mama said...

U pernah tgk tak video/photos (kat negara barat lah) yg tunjuk the proses of photographing food for commercials..? Dia bagi cat sana cat sini, pengilat sana sini..etc etc..Haaa sebab tu lah nampak sodap je semua :)

Real Woman said...

jane : masik lemak! how come i miss that one...tapi funny la kfc nasik lemak!

sm : yea i shld hv known abt the advertising strategy la kan..

Blog Widget by LinkWithin