Thursday, September 3, 2009

Why PRADA... Why????


WELCOME to Prada Fall 2009 Collection..... tengah went-thru Neiman Marcus punya website semalam dan tetiba rasa nak tengok Prada punya latest collections. Tapi bila I tengok beg kat atas sebelah kanan tu, i teringat beg nenek i kat kampung. Dia pun ada beg design dan color macam tu dulu. Dah lama dah. Tapi bukan Prada la. Pokoknya, kira terer jugaklah dia sebab kalau dia pakai beg tu sekarang, fuhlamakkk 'in-season' tu my grandma! Eheheh...


Cuba tengok beg yang warna merah ada corak-corak tu...macam 'bakteria/virus' je ropanya! Sedih sungguh!


Well, I buat entry ni sebab I memang seorang Prada-Lover. I think that Miuccia Bianchi Prada is one of the greatest designers in the world. What she has done to the Prada empire is unbelievable and 'magnifique'.

Cuma sejak kebelakangan ni, tak tahulah kenapa design-design (especially bags) dia semakin mengarut. Ingat tak last season, dia keluarkan beg yang rupa macam kulit ular tu? EEEWWW.... and look at this season's collections!!!!! What do you honestly think??


Dahlah ropanya macam.......macam yang kat atas-atas tu la...harganya pulak semua nak dekat USD2,000! US Dolar ye puan-puan, bukan Ringgit Malaysia. Kalau RM, rasanya mahu dekat RM10,000!!!! Kalau beg macam kat atas ni, bagi free pun belum tentu bawak lagi. Dan rasanya kalau kita bawak jugak, sudah semestinya umur kita akan bertambah lagi 18 tahun secara automatiknya! TIDAKKKK....

Till then, Adios...

29 comments:

Mimy Hamid said...

sorila beb...PRADA ni sometimes design dia agak tak worth it nak beli..better LV or GUCCI..sentiasa je hapdate...lawa je

Real Woman said...

mimy: beb LV pun kadang2 ngarut gak cuma Prada lebih selalu mengarut! mcm beg nenek nenek je kan yg dlm gambar ni!

:: || Mrs. Izwan || :: said...

ayooo apa sudah jadik??? i prefer gucci lah over this prada design. sooo neneks. maybe Miuccia Bianchi Prada tertekan kot nak design bag skrg ni, sebab design brand² lain dah canggih manggih .. hehehe tergaruk² pala dia nak design beg.

:: || Mrs. Izwan || :: said...

ayooo apa sudah jadik??? i prefer gucci lah over this prada design. sooo neneks. maybe Miuccia Bianchi Prada tertekan kot nak design bag skrg ni, sebab design brand² lain dah canggih manggih .. hehehe tergaruk² pala dia nak design beg.

jellyna said...

ye betul, tersangatlah keorangtuaan design Prada itus~ agaknye designer dah takde idea dah tu, apa kata kak real replace jer tugas designer derang tu, musti design Prada jadi ngetop!

Real Woman said...

mrs izwan: tu lah, dah lah kaler leather dia pun ala2 kaler neneks. Yg tak puas hati tu apsal la jual mahal sgt! Tapi rasanya tak lama lg sure dia akan letak beg tu kat outlet dan jual murah!

Lady of Leisure said...

i lebih suka perfume prada.. hehe..

calla_lily said...

yelaaa.. like makcik2.. or more like nenek2 as u said! Not nice lah!

Real Woman said...

jellyna: kalau i yg design utk prada conform sebulan je pas tu berkubur lah company tu! Eheheh

Real Woman said...

lol: i tak pernah try perfume prada. Ok ke?

Real Woman said...

calla: very like neneks! I wonder ada ke org yg beli ni??!!!

honeylanz said...

iye.. bg free pun x nak bwk jugak...hehehe..aci x keep it next 10years br pakai..

Real Woman said...

honeylanz: hahahah aci aci!!!

jane_doe3328 said...

errrr...ada gak design di atas yang saya agak suka

hihihi

Nurhayati said...

minat prada.. tapi design skang ni tak cantik.. huhuhu

Cath J said...

kekekekkek... Design2 nya memang bukan pilihan aku lah.... kekekekkekek...

Nama je yg aku suka dgr.. ;-p

From: Not a *branded* player... wakakakkak... ;-p

Real Woman said...

jane: really? yg mana tu? :)

Real Woman said...

yati: mmg minat prada ni tapi rasanya diorang dah ketandusan idea dah!!

Real Woman said...

cath: memang sedap dgr namanya! takpe saja cuci mata apa salahnya!

chi chiong kai said...

the first 4 bags macam bag mak cik mak cik isi telekung je. hih

snowiffy said...

babe mayb these bags was created fr those ppl yg x suka loud design or yg low profile, but still i pun x berapa suka when i went to d boutique last week. sgt dull ok..yala it meant for fall season kan?

pinkcouture said...

worst design for handbags.mcm x stailo jer kalau pakai hehehe...like nenek2.kalo present kat my mom pun dia x nak kihkihkih!!!

Real Woman said...

chi: yea yea...true! eheheh

Real Woman said...

snowiffy: designers lain buat gak bags for fall tapi takdelah sedey mcm prada ni kan! patut u komplen je waktu u masuk prada tu!

Real Woman said...

pink: wah...kalau Miuchia Prada dgr statement u kan sure dia menangis sebulan! eheheh

Lovely Mommy... said...

beb, kelakar la ur post this time. mmg gelak i baca bila u kata teringat hanbag nenek u ahahahha!!!!

Lady of Leisure said...

perfume prada ok..
tapi skrg i tgh berkenan annick goutal..
:)
ngeeeee

:: vErde+hAzizi :: said...

agaks kureng sesangat design die..n yes like u said - old school style ;p more towards matured design...

but then again, i forsee that these 2 factors play a big role for above designs...

1. its Fall / Winter collections...so the colour more towards gloomy2 warm base...

2. the 'less is more' & minimalist concept of design nowadays...so tkde funky2 n striking embellishment, corak n design...

ape2 pon, scented candle die je maklong leh terima!!! hehehehhehe...n yes, i declare that its the BEST SCENTED CANDLE in town!!! :D

Shopaholic Mama said...

kalau kasi free, ambik jelah, then pakai in 20 years time...

but last time I went, some designs were not bad, unlike those yg you showed here, very the neneks types lah. still, I reiterate again, kalau kasi free, I will take it to use when I turn 60!

Blog Widget by LinkWithin