Thursday, September 10, 2009

Macam takde NAMA lain....

Akhirnya, McDonald's lost an eight year battle with a Malaysian curry house, yang telah sangat 'kreatif' menggunakan perkataan 'Mc' di hadapan nama kedai mereka 'McCurry'!

McDonald's pada tahun 2001 telah menyaman McCurry kerana menggunakan awalan 'Mc-' tu dalam nama kedai diorang, tapi Mc tu pun bukannya hak milik McDonald's. Walaupun menang, tapi saya sedih jugaklah dengan nama McCurry ni.... *hmmm*


Apapun... persoalannya sekarang, Mr P. Suppiah owner McCurry ni takde idea lain ke nak namakan restoran dia? Dahlah background pun pakai warna merah macam McDonald's! Cubalah bubuh nama lain macam errr....Suppiah Curry House ke, SUPer Curry Murry ke, Rumah Kari Suppy ke.....Rasanya, ni memang sengaja dia buat lah untuk attract attention! Katanya, McCurry stands for Malaysian Chicken Curry. Apa-apalah Mr. Suppiah.....since dah menang ni, katanya dia akan bukak lebih banyak cawangan McCurry dengan hati yang senang.


So, ada sesiapa yang pernah makan kat restoran McCurry ni? Best ke Kari Kepala Ikan dia yang kononnya special tu? :)

26 comments:

Mimy Hamid said...

agak terro gak ek u pikir nama Suppiah Curry House,SUPer Curry Murry ke, Rumah Kari Suppy..sesuwai tull..mmg kepala hotak geliga beb..gi buat appointment ngan en suppiah..

salmal's said...

padahal kari ikan yg sedap bknye kari ayam. nak jugak ayam tu..

Real Woman said...

mimy: eheheh ok ke nama2 tu? Tapi mesti mr suppiah taknak sbb tak international! Dia nak kena ada Mc jugak kat depan! Errr McSuppiah ok gak kan?

Real Woman said...

salmal: hehehe ayam mesti ada!

Lady of Leisure said...

la kata nama MC tu sempena malaysian chicken, tapi dia jual kari kepala ikan ke?
isk isk isk.. tapi betul apa u kata, i agree.. mcm takde nama lain lan..

Real Woman said...

lol: ayam tu ada jugak tapi kari kepala ikan yg special! Malu la pakai nama Mc tu. Sungguh tak Malaysian! Tapi bnyk tempat kat msia ni pun dah pakai nama mat salleh mcm Planters Haven lah, Beverly hills la, the Forte lah... Hmmm...

Anonymous said...

in my opinion McD was stupid and immature to go against a company like Msian Chicken (MC) Curry i never knew a usd64 billion company feels threaten by mc curry. Anyway serves them (mcD) right for losing the 8 year court battle what a waste of time n money now mc curry is singing - im lovin' it hahaha

zailamohamad said...

Kelakarlah plak kan..let just sing;-
mmmmm McCurry, i'm loving it (sambil geleng2kan kepala gaya tari industan)
agak2 McSuppiah tu nak buat iklan macam tu tak???

honeylanz said...

tumpang sengih gak la... hehhe.. kelakar pun ada!

pinkcouture said...

kalau i owner mc d x kuasa nak fight kat court.dah la kalah,duit pun terbang.lagipun kalau mc d register nama MC tu x pe lah end up MC Curry Suppiah jugak yg kayo hehehe...

damiqula said...

wah bangga pakcik suppiah kalahkan otai industri makanan

Real Woman said...

anon: i think McD tak feel threaten by McCurry cuma dia taknak orang lain guna nama Mc tu sewenang-wenangnya...takut lepas ni ada pulak nama restoran McPizza ke, McDonut ke...but since they've lost, mungkin akan ada lebih bnyk Mc lepas ni!! ehehehe

Real Woman said...

zaila: yea after this bila pergi mcCurry we can all sing i'm lovin it!

Real Woman said...

honeylanz: mmg kelakar la kan!

Real Woman said...

pink: maybe dia taknak org ramai pakai nama Mc tu...but like u said bukannya diorang register nama Mc tu pun!

Real Woman said...

damiqula: mmg confirm mr suppiah bangga gila..silap2 dpt makan fish head curry free seminggu kat kedai dia!

Nana said...

Salam kenalan,

Hope you dont mind .. I put your blog on my link list :D

Real Woman said...

nana: hi! Thanks for readng my blog ya! :)

BelalangDewa said...

patutnya ejaan Mc Curry tu dia eja Mek Kari... lagi komersil... kan kan kan..?

Cath J said...

Menang yer??? Oh bagus jugak lerrr... kekekekkekek....

*Psst.... mak ai... ada Jhonny depp buat comment yer kat atas tu... ;-p


Oh nak cuba lah kari kepala ikan tu... hihihi

Lovely Mommy... said...

so funny la all these comments tergelak i baca dr atas ahahaha...

neways, kedai kari ni kat sentul tu ker?

Real Woman said...

Bdewa: mek kari tak international..kalau jual nasik dagang bolehlah bubuh nama MEK tu! eheheh

Real Woman said...

cath: ya tu johnny depp malaysia! eheheh

Real Woman said...

sue: yeah my hubby said in jln ipoh..i tak pernah pergi pun.

hassam said...

wah bangga pakcik suppiah kalahkan otai industri makanan

Anonymous said...

[p]The [url=http://www.uggbootssaleoutlett.co.uk]ugg boots sale clearance[/url] occasionally found a prototype of a great product . How many shoes is it possible to say that about? You don't have break-in period, and they feel like [url=http://www.uggbootssaleoutlett.co.uk]ugg boots sale outlet[/url] you are wearing nice slippers throughout public . These fashionable sheepskin boots will keep you warm [url=http://www.uggbootssaleoutlett.co.uk]ugg boots outlet uk
[/url] in all circumstances as they come to court lining with a fold down cuff . M?nner Mode Verschlei? Schnee Stiefel
Es war ein paar Jahre vor Leonardo DiCaprio und Nick 隆陇 Landwirtschaft Teil, wurde fotografiert tragen einen Trainingsanzug lila samt, Fu? braun UGG gingen um Kaffee, es sah wie ein Fehler der Mann [url=http://www.uggbootssaleoutlett.co.uk]ugg boots sale uk[/url] lebende Exemplare zu kaufen . We may need different shoes when it is different [url=http://www.uggbootssaleoutlett.co.uk]ugg boots sale[/url] air outside,raining,sunny,snowy and so on . The chestnut ugg boots on fashion wood . And this time, girls all pursuit the UGG boots whose height is over knee and just show only a small cut thigh or even to the root of thigh.[/p]

Blog Widget by LinkWithin